Pages

maanantai 18. tammikuuta 2016

Morsiamen isän puheKuva Jonna Helin Photography

Iskän puhe oli ihana! Odotin kovasti sitä ja myös jännitin hänen puolestaan, että miten hän suorituu kun oli se varmasti tunteikas paikka myös isälle. Hänellä oli myös tuplajännitys päällä kun heti puheen jälkeen alkoi meidän häävalssi, jonka hän lauloi.

Aluksi hän muisteli minun syntymää ja iloitsi siitä miten paljon ollaan ehditty kokemaan ihania hetkiä perheen kanssa.

"Katriina muistellessani sitä hetkeä, jolloin näin silmiesi loisteen ensimmäistä kertaa ja sain sinut käsivarsilleni sairaalan synnytyssalissa ja sitä onnen tunnetta jota äidin kanssa silloin saimme tuntea. Esikoisen syntymä on aina sykähdyttävä ja unohtumaton hetki."

"Miten paljon onkaan tapahtunut mukavia ja mieleenpainuvia asioita ennen tätä päivää, kun tänään sain sinut virallisesti luovuttaa Antille. Yhdessä perheen sekä ystävien kanssa on vuosien varrella tehty mukavia retkiä ja vietetty ikimuistoisia hetkiä. Samalla nähty kasvusi pienestä tytöstä tähän päivään sen iloineen ja suruineen, mutta niin kuin laulussa sanotaan; tuon kasvun haikean tuskan, senkö antaisin pois eihän kukkia ruskan vielä keväällä poimia vois."

Kuva Jonna Helin Photography

Hän kertoi sitten millainen Antti on ja aika osuvasti kertoikin. Tämä on lempikohtani iskän puheessa <3

"Antti, sitten sinä saavuit ovellemme ja äidin kanssa jännitimme, että minkälainen vävypoikaehdokas sieltä oikein mahtaa tulla. Ja täytyy sanoa, että ensi hetkestä alkaen olemme olleet hyvin tyytyväisiä ja on ollut myös ilo saada sinut osaksi perhettämme. Mukava on ollut seurata, miten rakennusalan -ammattilaisena kunnostit, oman työsi ohella nykyisen asuntonne uuteen uskoon, juuri teidän näköiseksenne kodiksi. Se miten yhdessä olette valmistautuneet tulevia häitänne varten, tekemällä kaikki hääjärjestelyt itse, koristeita ja rekvisiittaa myöten. Vaikka välillä oletkin joutunut toppuuttelemaan hammasta purren Katriinan jatkuvia uusia ideoita niin kaikki on kuitenkin valmistunut ajallaan hääjuhlaanne varten. Ja sitä kädentaitoa mitä teillä molemmilla on, ei voi olla ihailematta. Luonteenpiirteesikin ovat tulleet meille sen verran tutuksi, tässä matkan varrella, että varmuudella voinkin sanoa, että mitään lapatossua, Katriina ei sinusta saa vaan tasavertaisen, vahvat mielipiteet omaavan, rehdin Suomalaisen miehen."

Kuva Jonna Helin Photography


Sitten hän kertoi mitä rakkaus on ja miten sitä tulisi kohdella, eli saatiin hyviä vinkkejä miten hyvää suhdetta vaalitaan ja hoidetaan... pointtina tässä oli, että "Jokainen hyvä parisuhde sisältää rakkautta ja vihaa".

Puheensa hän päätti näin; "Paljon tapahtuu pienen ihmisen sisällä, kun hän kypsyy, aikuistuu, viisastuu ja tasapainoittuu ja on vihdoinkin valmis rakkauteen ja avioliittoon. Me vanhemmat ja varmasti kaikki muutkin täällä salissa olevat, tunnemme suurta liikutusta, lämpöä ja ystävyyttä tässä hääjuhlassanne. Tänä elämänne romanttisimpana ja tärkeimpänä päivänä, Katriina ja Antti. Hääpäivästäkin eteenpäin tehkää toisenne onnellisiksi. Olette tehneet hyvän kahden kaupan, mistä on hyvä jatkaa elämää yhdessä."

Kuva Jonna Helin Photography


                                                                - Katriina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti